VILL DU BLI MEDLEM I KOPPERATIVET?
Föreningens uppgift är att sälja medlemmarnas arbeten samt arrangera separat- och samlingsutställningar för medlemmar och gästande konstnärer. 

Kooperativet Gotländska Konsthantverkare & Formgivare driver och äger STUK butik & galleri, och som medlem ansvarar man för olika arbetsuppgifter. Med vårt breda sortiment inom konsthantverk och design når vi ut till en vid krets av konst- och formintresserade personer och konstföreningar.

VEM KAN SÖKA MEDLEMSKAP?
När du ansöker om medlemskap granskas den av ett utomstående granskningsråd! För att bli antagen som medlem krävs dels att dina arbeten har en hög konstnärlig och hantverksmässig kvalitet, samt ett eget konstnärligt uttryck. Du
ska vara yrkesverksam och dina arbeten ska tillföra föreningen något nytt. En stor del av din verksamhet skall vara förlagd på Gotland.

HUR ANSÖKER JAG?
Du fyller i formuläret nedan där du även bifogar 3-5 bilder på representativa verk (färg). Du skickar in din ansökan
genom att trycka på knappen ”Skicka in”.

Efter det kommer din ansökan skickas vidare till granskniningsrådet och vi meddelar dig inom en månad.

NÄR DU ÄR MEDLEM
Som medlem i kooperativet betalar du en inträdesavgift på 3200:- exklusive moms. Avgiften täcker föreningens kostnader för tryck av folder, visitkort och liknande som uppstår med nya medlemmar. Du betalar även en instans på 1000
kr som du får tillbaka vid eventuellt utträde. Månadsavgiften är 1000:- exklusive moms att inbetalas i förväg kvartalsvis. Månadsavgiften är avdragsgill. 

Som medlem har du en rejäl försäljningsyta i butiken, du presenteras i skyltningen, i vår folder och med visitkort, på vår hemsida och på våra sociala medier. Du har möjlighet att sälja dina produkter i vår webbutik och att ställa ut i vårt välbesökta galleri.

Föreningen tar 35 % av bruttopriset på det du säljer i kommisson. Utbetalningen sker direkt vid avslutad månad. 

Som medlem i kooperativet är du med i en- eller flera arbetsgrupp(er). Du arbetar i butiken omkring 10 dagar per år eller så betalar du istället för anställd personal (1500kr/dag). Du ser till ditt sortiment i butiken regelbundet och garanterar att det finns tillräckligt för att täcka efterfrågan. 

Framför allt under sommaren har du oslagbara försäljningsmöjligheter i vår butik.

Du har som medlem förmåner. Kooperativet är medlem i Visby centrum där kooperativets medlemmar har en rad olika förmåner som t.e.x kunna ta del av MF Gotlands intressanta föreläsningar och kurser inom marknadsföring. Du
har en eventuell möjlighet att få sälja dina produkter på Destination Gotlands båtar, samt möjlighet att ställa ut i vårt galleri.

Läs mer här vad ett kooperativ innebär!

Välkommen med din ansökan!