BAKOM BLOMMAN av Elena Berg Österdahl

Vad gömmer sig bakom blommorna? De rostiga och skira blommorna har blivit Elena Berg Österdahls signum. Det var de som delvis av en slump förde henne till det som kom att bli hennes yrke och en del av hennes livsstil.

I utställningen- Bakom blomman tar Berg Österdahl med oss in i sitt universum där blommorna bara är en del. Hon arbetar i flera material med en nyfikenhet för hur de kan formas till oväntade uttryck. En drivkraft är att utmana förutfattade idéer om en form eller ett material. Former i det skuggspel som skapas är något som alltid finns med i processen. Ibland sekundärt, ibland primärt. Projekten korsbefruktar varandra med nya impulser och ny energi, det är ett flöde av idéer som tar form i Berg Österdahls händer och skapar en egen värld.

Elena Berg Österdahl har varit medlem i kooperativet sedan 2017.

Om:
Elena Berg Österdahl (f. 1985) är en formgivare och konstnär baserad på Gotland, Sverige, hennes födelseö, och i alpbyn Gryon, Schweiz. Utbildad vid Jönköpings Tekniska Högskola, med kandidatexamen i produktutveckling inom möbeldesign, hade hon länge vetat att hon ville gå en konstnärlig väg, men med en teknisk grund. Hennes utbildning kombinerade både teori och praktik, med fokus på marknaden, samt projekt hämtade direkt från möbelindustrin. Idag skapar Elena Berg Österdahl huvudsak möbler och skulpturala objekt i metall, betong och trä och hennes rostiga Lilja har blivit hennes signum.

Vernissage på Galleri STUK torsdag 21 september kl.16.00–19.30
Utställningen pågår till den 22 oktober 2023